Gemengde Noten daverend optreden in Paradiso!

Foto: Pico Eweg

Ons popclassicskoor gaf zaterdag 18 januari een fantastisch optreden in Paradiso in Amsterdam bij de Korendagen 2020. Het was een mijlpaal om ernaar toe te werken en daar op het podium te mogen staan. Trots zijn we dan ook dat het deze keer lukte om mee te doen met onze dirigente Rineke de Wit. In twee dagen tijd mogen 140 koren mee doen en komen er 8000 bezoekers. “Drie keer is scheepsrecht,” aldus Mariska Ruijter, “elk jaar zaten we om 10 uur klaar op dé inschrijfdag en vanaf dan was het wachten op een antwoord, er zijn altijd meer inschrijvingen dan plekken”.  Katiuska Roodenburg vult aan: “We waren heel blij dat we deze keer een ‘ja’ kregen. Het jaar 2019 was sowieso een goed jaar voor ons koor, want in het voorjaar vierden we ons 12,5 jarig jubileum en in het najaar hoorden we dus dat we geplaatst waren in de Grote Zaal van Paradiso!”. Oude bekenden zoals “Fix You” en “Sound of silence” gaven het publiek kippenvel en er was ook nieuw repertoire: True colors van Cyndi Lauper. Gemengde Noten was één van de weinige koren die a capella zongen.

 

De goodiebags kwamen tot stand i.s.m. Irma Weima van VIA Woudenberg. Bedankt, want nu reisden we in (huis)stijl naar Amsterdam

En de sfeer? Wow, wat was het een geweldige dag…. Om 14.45 uur vertrok de bus vanaf de parkeerplaats bij de tennisbaan. Voor iedereen was er een goodiebag met o.a. water en keelpastilles. Het bestuur had als  verrassing een sfeerlied gemaakt op de muziek van “Arcade” van Duncan Laurence: “Oo-hoo oo hohoho, Amsterdam Amsterdam, Paradiso we komen eraan!”. De gezelligheid zat er dus in de bus al in.

Foto: Pico Eweg

In Paradiso waren de zalen en de andere koren overweldigend, het vele publiek, het eigen optreden… Het was werkelijk een eer en genot om als amateurkoor op het podium in de Grote Zaal te mogen staan. Een podium waar al zoveel grote zangers en zangeressen stonden, heel indrukwekkend. Het swingende slotoptreden van de avond deed  “Gay Men’s Chorus Manoeuvre”, een geweldige Amsterdams mannenkoor met oa “Viva la vida” en “I wanna dance with somebody”. Om 23.00 uur reed de bus weer terug naar Woudenberg, voor de buschauffeur zongen we nog één keer al onze nummers. “Oo-hoo oo hohoho, Amsterdam Amsterdam, Paradiso tot volgend jaar!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code